Pasta recept: Kleurrijk en kindvriendelijk vakantiegerecht

Vakantierecept: Regenboog pasta

Kinderen houden van pasta, en gelukkig is het een veelzijdige maaltijd waar je makkelijk mee kunt variëren. Hier is een eenvoudig en leuk pasta recept voor een kindvriendelijke pasta die ook nog eens vol zit met voedzame ingrediënten. Dit recept is geschikt voor zowel thuis als op de camping!

Regenboog Pasta Recept

Ingrediënten

  • 400 gram pasta (bij voorkeur penne of farfalle)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram geraspte kaas (mozzarella of cheddar)

Instructies

  1. Breng in een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Was ondertussen de groenten. Snijd de paprika’s, courgette en tomaten in hapklare stukjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze tot hij goudbruin is.
  4. Voeg de gesneden paprika’s en courgette toe aan de pan. Bak de groenten op middelhoog vuur tot ze zacht, maar nog knapperig zijn.
  5. Voeg nu de cherrytomaten, oregano, zout en peper toe. Laat het geheel nog 2-3 minuten koken.
  6. Meng de gekookte pasta door de groenten in de pan. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  7. Haal de pan van het vuur en strooi de geraspte kaas over de pasta. Laat het staan totdat de kaas gesmolten is.

Je kunt variëren met verschillende groenten en kaassoorten, afhankelijk van wat jouw kinderen lekker vinden. De mogelijkheden zijn eindeloos met dit pasta recept.

Eet smakelijk en geniet van de vakantie!